Wednesday, 10 June 2009

Зууханд шарсан шажигнууp тахиа


Орц:

* 1 ш өндөг
* 3 халбага амны сүү
* 1 стакан, нунтагласан, давстай шагшуур (cracker)
* 1 амттаны халбага хуурай ганга (thyme)
* 1/2 амттаны халбага нунтаг улаан перц
* хар перц
* 1-1.5 kг тахианы ястай мах
* 2 амны халбага масло

Бэлтгэх нь:
  1. Тахианы махаа угаагаад хатаана. Зуухаа 190 градуст халаана.
  2. Өндгөө хутгаад сүүтэй холино.
  3. Нунтагласан шагшуураа хуурай амтлагч, давстай холиж бэлтгэнэ.
  4. Тахианы махнуудаа эхлээд өндгөнд дараа нь шагшууранд булхуулаад тослож бэлтгэсэн тавцан дээр байрлуулна.
  5. Дээр нь хайлуулсан эсвэл жижиглэн хэрчсэн масло тавиад халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн шаргалтаж болтол нь 45-55 минут шарна.

1 comment:

Anonymous said...

Love is in your dish. Please, be veg. Love animals, love yourselves.