Tuesday 22 September 2009

Сардины нухаш (Sardine Pâté)


Орц:

* 8 ш сардина загас цэвэрлээд яснаас нь салгасан (ойролцоогоор 350 гр)
* давс
* хар перц
* 2 ш шаллот (shallot)
* 1/2 багц мангир (chives) эсвэл мөн яншуй
* томхон чимх нунтаг халуун чинжүү (chile powder)
* 70 гр масло, өрөөний темпратурт
* 3 амны халбага чидун жимсний тос
* лимоны шүүс

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 180 градуст халааж бэлтгэнэ.
  2. Загаснуудаа тавцан дээр нэг эгнээ өрж бэлтгэнэ. Давс, перц цацаж амтлаад халаасан зуухандаа хийн болтол нь ойролцоогоор 8 минут жигнэнэ.
  3. Болсон сардинаа зуухнаасаа гаргаад өрөөний темпратурт хөргөнө.
  4. Хөргөсөн загасан дээрээ мангир, сонгино, масло, чидун жимсний тос, халуун чинжүү зэргээ нэмээд сэрээний ард талаар даран (эсвэл роботонд хийн) бяцалж өгнө.
  5. Эцэстнь багахан лимоны шүүс нэмж нийцүүлээд, жижиг аяганд хаман хийж, сервислэхээсээ өмнө 8 цаг хөргөгчинд амраана.
Зүүлт

* Яснаас нь салгаж цэцэрлэсэн сардина олдохгүй бол болгоод хөргөсөний дараа гараараа мэдрэн том яснуудыг авч болно.

2 comments:

3apaa said...

Намь намь :D

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Харин тийм, хялбархан гоё жор байгааз. Маргааш зах гарч сардина харъя гэж бодоод л суужийн :)