Wednesday 25 November 2009

Аяган дахь шоколад


Jamie Oliver-ын Happy Days with the Naked Chef номноос

Орц:

* 200 мл сүү
* 375 мл крем
* 8 ш өндөгний шар (60-65гр өндөгний)
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 120 гр сахар
* 2 амны халбага какао (овоолоостой)
* 200 гр хар шоколад

Бэлтгэх нь:
  1. Сүү, кремээ холиод халаана. Шоколадаа жижиглэн хуваан нэмж нийцүүлнэ. Сүүгээ буцлахаас нь өмнө гал дээрээс аваад ваниллины охио нэмж хутгана.
  2. Өндөгний шараа сахартай нийцтэл нь хутгаж хөөсрүүлнэ. Хөөсөрсөн өндөгний шар дээрээ какаогоо шигшиж нэмээд нийцүүлнэ.
  3. Хар шоколадаа жижиглэн хуваагаад тавцанд хийж бэлтгэнэ.
  4. Өндөгний шартай саваа илүү том, багахан устай саванд савтай нь суулгаад усыг халааж эхлэнэ. Доод савны ус өндөгний саванд хүрэхгүй байх хэрэгтэй.Өндгийг ийм маягаар халаах явцдаа халаасан сүү кремний бэлдмэлээ бага багаар нэмж нийцүүлнэ. Нийцүүлж бэтгэсэн өндөгний шар, сүүний бэлдмээ 7-8 минут буцалж буй усанд дээр хутган, өтгөртөл нь буцалгана.
  5. Нэг порцын жижиг савнуудад бэлдмэлээ хуваан хийгээд талаар нь татах устай том тавцанд өрнө. Бэлэн болсон амттанаа хөргөөд үрсэн шоколад эсвэл какаотой сервислэнэ.
  6. 150 градуст халааж бэлтгэсэн зууханд хийн болтол нь 25-40 минут шарна.