Friday, 28 June 2013

Бялууны крем (buttercream)

Орц

* 1/2 стакан Crisco shortening
* 1/2 стаккан масло эсвэл маргарин
* 4 -6 амны халбага 18% хувын тослогтой крем
* 1 чимх давс
* 1/2 амттаны халбага алмондны охь (almond extract)
* 2 амттаны халбага ваниллины охь
* 5 стакан нунтаг сахар
* 2 -4 дусал хүнсний будаг (хэрэглэх бол)

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд маргарин, shortening, крем, давс, ваниллин болон алмондны охио холино. 3 орцим минут дунд зэргийн хурдтайгаар хутгаж нийцүүлнэ.
  2. Шигшссэн сахарнаасаа  4-1/2г нэмээд хутгана. Хэрэгтэй гэж үзвэл үлдсэн сахараа хийнэ. Хэт хатуу болбол сүүгээр шингэлж болно.  
  3. Хэрэглэх бол хүнсний будгаа нэмэн нийцүүлнэ. Ингэж бэлтгэсэн кремээр бялуу бүрэх, давхар хооронд хавчуулах мөн хэлбэр гарган чимэглэж болно. 

Эх сурвалж

No comments: