Friday 14 June 2013

Хуурсан зукинитэй улаан лооль, pruslane-ы салат

Орц:

* 1 амттаны халбага үрсэн нимбэгний хальс (lemon zest)
* 3 амны халбага шинэхэн шахсан нимбэгний шүүс
* 1 амны халбага жижиглэн хэрчсэн сонгино (shallot)
* 1/4 амны халбага дижон гич (Dijon mustard)
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1/3 стакан чидун жимсний тос (extra-virgin olive oil) нэмэх нь зукини хуурахад
* 1/4 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 3 амны халбага жижиглэн хэрчсэн шинэхэн яншуй (fresh flat-leaf parsley)
* 4 ш зукини (zucchini), уртааш нь 2 хуваасан
* 340 гр purslane, бүдүүн ишүүдийг авсан (4 стакан)
* 280 гр давжаа улаан лооль (cherry tomatoes), угаагаад талласан

Бэлтгэх нь:
  1. Уртааш нь талласан зукининуудаа багсны тусламжтайгаар чидун жимсний тосоор тослоод, тосгүй хайруулын тавганд зүссэн талыг нь доош нь харуулан хийж хайрна. Хэдэн минутын дараа эргүүлээд нийт 8-12 минут хуурч болгоно.
  2. Нимбэгний шүүс, сонгино, гич, давс, нимбэгний үрсэн хальсаа холино. Тосоо бага багаар нэмж хутган нийцүүлнэ. Перц, яншуйгаа нэмнэ.
  3. Хайрч болгосон зукинигээ гаргаад хэсэг хөргөөд 1 см зузаантай хагас дугуй хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэнэ.
  4. Зукинигээ улаан лооль, purslane-ээ холиод бэлтгэсэн салатны амтлагчаа нэмээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: