Saturday, 22 June 2013

Өргөст хэмх улаан лоолийн салат (Çoban salatası)


Орц:

* 1 ш сонгино
* 4 ш томхон улаан лооль
* 1 ш ногоон чинжүү
* 1 ш гожгор ногоон чинжүү
* 2 ш өргөст хэмх
* 1/4 амттаны халбага давс
* 50 мл чидун жимсний тос
* 2 нимбэгний шүүс

Бэлтгэх нь:

  1. Өргөст хэмхээ арилгаж бэлтгэнэ. Чинжүүнүүдээ цэвэрлээд угаана. Сонгиноо арилгана.
  2. Арилгасан сонгиноо жижиглэн хэрчээд давс цацан хэсэг байлгаад угааж агийг багасгана. Чинжүүгээ жижиглэн хэрчинэ.
  3. Улаан лооль, өргөст хэмхээ үмхийн дайтай хэрчээд сонгино, чинжүүтэйгээ холиж нийцүүлээд нимбэгний шүүс, чидун жимсний тосоороо амтлаад сервислэнэ.