Кумпир нь Албаниар "төмс" гэсэн уг бөгөөд Туркээс гадна, Англичууд, хойд Америкчууд кумпирыг бэлтгэдэг, амтархан иддэг ажээ.
орц: 1 порц
* 1 ширхэг том төмс
* 1 десетний халбага масло
* 3 амны халбага үрсэн бяслаг (kaşar peynir, cheddar or mozzarella)
* дотор нь хийх орц (сосиск, вандуй, эрдэнэ шиш гээд хүссэн бүхнээ хийж болно.)
* давс
бэлтгэх нь:
- Төмсөө хальслалгүйгээр сайтар үрэн угаана.
- Угаасан төмсөө бүтнээр (Төмсөө зуухандаа хийхээсээ өмнө алиминиум цаасанд ороосноор төмс маань чийгээ алдалгүй болох болно.) нь 200 градуст халаасан зууханд хийж болтол нь шарна. (төмсний жижиг томоос шалтгаалан 30-40 минут)
- Төмсөө хэвтээгээр нь тавиад нэг талаас нь малгай хэрчиж авна.
- Хэрчсэн талаараа төмснийхөө дотор талыг ухаж гаргана (төмснийхөө хальсийг гэмтээлгүйгээр, учир нь хальсаа аяга болгон ашиглах болно.)
- Төмсний хальсан аяган дотороо, дотор нь хийхээр зэхсэн орцоо, ухаж гаргасан төмс, масло, 2 амны халбага бяслагаа холиж хийгээд давс цацаж үлдсэн бяслагаа хамгийн дээгүүр нь тарааж тавина.
- Зуухандаа буцаан хийж дээр нь тавьсан бяслаагаа шаргалттал шараад гаргаж малгайг нь :) өмсүүлээд сервислэхэд бэлэн боллоо.
No comments:
Post a Comment