Thursday 27 March 2008

Кумпир (baked patato or jacket potato)



Кумпир нь Албаниар "төмс" гэсэн уг бөгөөд Туркээс гадна, Англичууд, хойд Америкчууд кумпирыг бэлтгэдэг, амтархан иддэг ажээ.

орц: 1 порц

* 1 ширхэг том төмс
* 1 десетний халбага масло
* 3 амны халбага үрсэн бяслаг (kaşar peynir, cheddar or mozzarella)
* дотор нь хийх орц (сосиск, вандуй, эрдэнэ шиш гээд хүссэн бүхнээ хийж болно.)
* давс

бэлтгэх нь:
  1. Төмсөө хальслалгүйгээр сайтар үрэн угаана.
  2. Угаасан төмсөө бүтнээр (Төмсөө зуухандаа хийхээсээ өмнө алиминиум цаасанд ороосноор төмс маань чийгээ алдалгүй болох болно.) нь 200 градуст халаасан зууханд хийж болтол нь шарна. (төмсний жижиг томоос шалтгаалан 30-40 минут)
  3. Төмсөө хэвтээгээр нь тавиад нэг талаас нь малгай хэрчиж авна.
  4. Хэрчсэн талаараа төмснийхөө дотор талыг ухаж гаргана (төмснийхөө хальсийг гэмтээлгүйгээр, учир нь хальсаа аяга болгон ашиглах болно.)
  5. Төмсний хальсан аяган дотороо, дотор нь хийхээр зэхсэн орцоо, ухаж гаргасан төмс, масло, 2 амны халбага бяслагаа холиж хийгээд давс цацаж үлдсэн бяслагаа хамгийн дээгүүр нь тарааж тавина.
  6. Зуухандаа буцаан хийж дээр нь тавьсан бяслаагаа шаргалттал шараад гаргаж малгайг нь :) өмсүүлээд сервислэхэд бэлэн боллоо.

No comments: