Friday, 7 March 2008

Капкэк (Cupcake)



орц:

* 2+1/4 стакан гурил
* 1+1/3 стакан сахар
* 3 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1 стакан сүү
* 1 амттаны халбага ванилин
* 2 ширхэг томовтордуу өндөг

Крем:

* 1 стакан нунтаг сахар
* 1/2 стакан цардуул
* 2 амны халбага гурил
* 3 стакан сүү
* 2 ширхэг өндөг
* 1 уут ваниллин (7 гр)
* 1 стакан цөцгий

Бэлтгэх нь:
  1. Өндөгнөөс бусад бүх орцоо холин холигчоод 2 минут хутгасаны дараа өндөгөө нэмэн дахин нийцтэл нь 2 хэртэй минут хутгаад бэлтгэсэн хэвнийхаа тал хүртэл нь дүүргэнэ.
  2. 180 градуст халаасан зуухандаа хийн 15 минут хэртэй жигнэнэ.
Крем:
  1. Ванилин, кремнээс бусад орцуудаа нэг саванд хийн зуухан дээр тавиад бөөгнөрүүлэлгүйгээр хутгаж буцалгана.
  2. Ванилинаа нэмнээд зуухнаас авч хөргөнө.
  3. Бэлдмэл дээрээ цөцгийгө хийж холигчоор сайтар холиод хөргөгчинд хэсэг амраана.
  4. Бэлэн болсон кремээ капкэкнийхаа гол руу крем шахагчны тусламжтайгаар шахна.
(эсвэл капкэкнийхаа дээд талаас хутганы тусламжтайгаар конус ухаж аваад оронд нь крем дүүргэн конусныхаа шовх үзүүрийг тасдан таглаж болно.)

No comments: