Friday, 7 March 2008

Зөгийн балтай жигнэмэг


Oрц:

* 2 ширхэг өндөг
* 1.5 стакан сахар
* 125 гр масло
* 2 амны халбага зөгийн бал
* 4 стакан гурил
* 1 уут хөөлгөгч нунтаг (10гр)
* 1 стакан самар (дээр нь)

бэлтгэх нь:
  1. Өндөг сахараа холин хөөсөртөл нь сайтар хутгана.
  2. Бэлдмэл дээрээ зөгийн бал, маслоо нэмээд дахин хутгана.
  3. Тусдаа саванд гурил хөөлгөгч нунтаг холин хутгана.
  4. 2т бэлтгэсэн зуурмаг дээрээ гурилаа нэмэн зуураад илдэж хэслээд хэвлэнэ.(хэв байхгүй бол хүссэн хэмжээгээрээ таслан авч бөөрөнхийлөөд алгаараа зөөлөн дарна.)
  5. Хэвлэсэн жигнмэгүүд дээрээ самараа өрж тавиад 175 градуст халаасан зуухандаа хийн 20 минут жигнэнэ.

No comments: