Monday, 7 December 2009

Алмонд бискоти (Almond Biscotti)


Орц:

* 1/4 стакан жижиглэн хэрчсэн алмонд
* 1/2 стакан сахар
* 2 амны халбага маргарин
* 4 ш өндөгний цагаан, багахан хутгасан
* 2 амттаны халбага алмондны охь
* 2 стакан гурил
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг (baking powder)
* 1/4 амттаны халбага давс

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 190 градуст халаана. Алмондуудаа жижиг тавцан дээр тараан тавиад халаасан зуухандаа хийн 7-8 минут хуурна.
  2. Сахараа, маргаринтай холин хөөсөртөл нь хутгана. Өндөгний цагаан, алмондны охио нэмээд нийцүүлэн хутгана.
  3. Өөр нэгэн саванд гурил, хөөлгөгч нунтаг, давсаа шигшиж нийцүүлнэ.
  4. Өндөгний цагаан дээрээ шигшсэн гурилаа нэмж нийцүүлнэ. Эцэст нь хуурж алтан шаргал болгосон алмондоо нэмнэ.
  5. 22x12 харьцаатай 2 ш талхны хэвийг тослож бэлтгэнэ. Зуурмагаа 2 хуваан талхны хэвнийхээ доор нь жигд тараан байрлуулна. Халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн болтол нь ойролцоогоор 15 минут жигнэнэ.
  6. Зуухнаас гаргаад модон тавцан дээр тавин нэг бүрийг ойролцоогоор 1.25 см зузаантай 16 хуваана.
  7. Тостой цаас дэвссэн шарах шүүгээний тавцан дээр бискоти бүрийг өрөөд 190 градуст халаасан зууханд тал бүрийг нь 5 минут нийт 10 минут шарна. Алмонд бискотиг бүлээнээр нь эсвэл хөргөөд сервислэхэд тохиромжтой.
Эх сурвалж

No comments: