Орц:
* 1/4 стакан жижиглэн хэрчсэн алмонд
* 1/2 стакан сахар
* 2 амны халбага маргарин
* 4 ш өндөгний цагаан, багахан хутгасан
* 2 амттаны халбага алмондны охь
* 2 стакан гурил
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг (baking powder)
* 1/4 амттаны халбага давс
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 190 градуст халаана. Алмондуудаа жижиг тавцан дээр тараан тавиад халаасан зуухандаа хийн 7-8 минут хуурна.
- Сахараа, маргаринтай холин хөөсөртөл нь хутгана. Өндөгний цагаан, алмондны охио нэмээд нийцүүлэн хутгана.
- Өөр нэгэн саванд гурил, хөөлгөгч нунтаг, давсаа шигшиж нийцүүлнэ.
- Өндөгний цагаан дээрээ шигшсэн гурилаа нэмж нийцүүлнэ. Эцэст нь хуурж алтан шаргал болгосон алмондоо нэмнэ.
- 22x12 харьцаатай 2 ш талхны хэвийг тослож бэлтгэнэ. Зуурмагаа 2 хуваан талхны хэвнийхээ доор нь жигд тараан байрлуулна. Халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн болтол нь ойролцоогоор 15 минут жигнэнэ.
- Зуухнаас гаргаад модон тавцан дээр тавин нэг бүрийг ойролцоогоор 1.25 см зузаантай 16 хуваана.
- Тостой цаас дэвссэн шарах шүүгээний тавцан дээр бискоти бүрийг өрөөд 190 градуст халаасан зууханд тал бүрийг нь 5 минут нийт 10 минут шарна. Алмонд бискотиг бүлээнээр нь эсвэл хөргөөд сервислэхэд тохиромжтой.
No comments:
Post a Comment