Thursday 17 December 2009

Ваниллинтай пүддин



Орц:

* 3 1/2 стакан (840 мл) сүү
* 1/3 стакан нэмэх нь 3 амны халбага нунтаг цагаан сахар
* 1/4 стакан эрдэнэшишийн цардуул (cornstarch)
* 1/8 амттаны халбага давс
* 2 ш том өндөг
* 1 ш том өндөгний шар
* 2 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 амны халбага масло

Бэлтгэх нь:

  1. Том төмөр саванд 1/3 стакан сахараа эрдэнэшишийн цардуул, давс, өндөг, өндөгний шартай холиж хутгана. 1/2 стакан сүүгээ нэмж нийцүүлнэ.
  2. Пүддингээ болохооор шүүж зорилготой дунд зэргийн хэмжээтэй шүүгч бэлтгэнэ.
  3. Дунд зэргийн хэмжээтэй төмөр савыг хүйтэн усаар зайлна. Үлдсэн сүүгээ үлдээсэн сахарын хамт хүйтэн усаар зайлсан савандаа хийн халаана. Халааж сахарыг хайлуулсан сүүгээ өндөгний бэлдмэлдээрээ бага багаар нэмж нийцүүлнэ.
  4. Холисон бэлдмэлээ өөр нэг төмөр саванд юүлээд хутгангаа майонез дайтай болж өтгөртөл нь 2 орчим минут буцалгана. Эцэст нь масло, ваниллины охио нэмж нийцүүлээд бэлтгэсэн шүүлтүүрээрээ шүүгээд 6-8 тэнцүү хуваагаад, хөргөөд, хөөсрүүлсэн крем (whipped cream), жижиглэн хэрчсэн алмонд, хушигаар чимэглээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: