Sunday, 20 December 2009

Холиж, нухсан төмс



Орц:

* 1 том толгой сармис
* 2 амны халбага чидун жимсний тос
* 680 гр улаан төмс (red potatoes), арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 680 гр амтат төмс (sweet potatoes), арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 1/2 стакан сүү
* 1/4 стакан зөөлрүүлсэн масло
* 1/2 амттаныхалбага хатаасан rosemary, нухсан
* 1/3 стакан үрсэн пармежан бяслаг (Parmesan cheese)
* давс перц

Бэлтгэх нь:

  1. Сармисныхаа гаднах хальсыг хуулаад (хумслан салгалгүйгээр) багсны тусламжтайгаар тослож бэлтгэнэ.
  2. Тослосон сармисаа мөнгөн цаасанд ороогоод 220 градуст халаасан зууханд хийн зөөлөрч болтол нь 30-35 минут шарна. Зөөлөрч болсон сармисаа зуухнааса гаргаад 10-15 минут хөргөөд сармисаа арилгана, сармиснаас ялгарсан тосыг хадгална.
  3. Улаан, амтат төмсөө тус тусад нь саванд хийн зөөлөрч нухаж болохуйц болтол нь таглаж буцалгана. Шүүнэ.
  4. Шүүж бэлтгэсэн амтат болон улаан төмсөө нэг саванд хийгээд сүү, масло, сармис, сармисны тос, rosemary-гаа нэмнэ. Пармежанаа нэмээд давс перцээр амтлана. Нухсан төмсөө тослосон саванд хийгээд халуун зуухандаа халаад амт нь нийцтэл 25-30 минут шарна.
эх сурвалж

No comments: