Saturday 26 December 2009

Зууханд шарсан мах


Орц:

* 500 гр үхрийн гол мах
* 3 амны халбага бөөрөнхий хар перц
* 1 амттаны халбага давс
* 6 гр ногоон rosemary
* чидун жимсний тос

Бэлтгэх нь:

  1. Хар перцээ нухна. rosemary-гээ ишнээс нь салгаад жижиглэн хэрчинэ. Нунтагласан хар перцээ, давс, rosemary-тэйгээ холиод томхон тавган дээр тараан цацна.
  2. Махаа амтлагчуудтай тавган дээрээ тавин эргүүлж тойруулан амтлагчаар бүрнэ.
  3. Тосоо хайруулын тавганд хийн халаагаад амталсан махаа нэмж шаргалттал шарна.
  4. 200 градуст халаасан зууханд хайруулын тавгын хамтаар хийн 4 минут (шүүрхий маханд дургүй бол 3-5 минут илүү шараарай) шарна. Махаа гаргаад мөнгөн цаасаар таглан 30 минут амраана.
  5. Ингэж бэлтгэсэн махаа маш нимгэн зүсээд салатны хамтаар сервислэнэ.

No comments: