Monday 21 December 2009

Синнамон ролл


Орц:

Зуурмагт:

* 1 стакан бүлээн сүү (45 градусын халуунтай сүү)
* 2 ш өндөг өрөөний темпратурт
* 1/3 стакан маргарин, хайлуулаад хөргөсөн
* 4 1/2 стакан талхны гурил
* 1 амттаны халбага давс
* 1/2 стакан цагаан сахар
* 2 1/2 амттаны халбага хөөлгөгч

Дотор нь:

* 1 стакан бор сахар
* 2 1/2 амны халбага нунтаг синнамон
* 1/3 стакан масло, зөөлрүүлсэн

Дээр нь:

* 85 гр крем бяслаг, зөөлрүүлсэн
* 1/4 стакана масло, зөөлрүүлсэн
* 1 1/2 стакан нунтаг сахар
* 1/2 амттаны халбага ваниллины охь
* 1/8 амттаны халбага давс

Бэлтгэх нь:

  1. Гурилныхаа бүх орцыг холиж зуураад дулаан газар тавиж гурилаа 2 дахин том болтол нь хөөлгөнө.
  2. Гурилаа хөөгөөд 2 дахин том болохоор хуурай гурил цацаж бэлтгэсэн тавцан дээр гаргаад гурилаа хучин 10 минут амраана.
  3. Жижиг саванд синнамон бор сахараа холино.
  4. Гурилаа 40х55 см харьцаатай илдэж бэлтгэнэ. Гурилан дээрээ 1/3 стакан маслоо түрхээд сахар синнамоны бэлдмэлээ жигд тараан цацна. Гурилаа хуйлан ороогоод 12 тэнцүү хуваана. Ороомгуудаа тослож бэлтгэсэн тавцан дэээр өрөөд алчуураад хучин дахин хөөж 2 дахин том болтол нь амраана.
  5. Зуухаа 200 градуст халаана. Хөөсөн роллуудаа шаргалтаж болтол нь ойролцоогоор 15 минут жигнэнэ.
  6. Энэ хооронд крем бяслаг, сахар, ваниллины охь, маслоо нийцүүлнэ. Халуун бүлээн роллууд дээрээ бэлтгэсэн крем бяслагний бэлдмэлээр чимэглээд сервислэнэ.

No comments: