Thursday 10 December 2009

Франц нимбэгтэй тарт


Орц:

* 1 стакан сахар
* 3 ш нимбэгний үрсэн хальс
* 4 ш том өндөг
* 3/4 стакан нимбэгний шүүс, шинэхэн шахсан
* 250 гр нэмэх нь 5 амны халбага масло (21 амны халбага), өрөөний темпратурт, маслоо амны халбага дайтай жижиглэн хэрчсэн
* 1 ш болгосон тартны суурь

Бэлтгэх нь:
  1. Нэг саванд багахан ус хийн буцалгана.
  2. Өөр нэгэн саванд нимбэгний үрсэн хальс, сахараа хийгээд бантагнаж сахаранд нимбэгний амтыг шингээнэ. Сахарын бэлдмэлээ дээрээ өндгөө, нимбэгний шүүсийн хамтаар нэмж нийцүүлнэ.
  3. Буцалж буй устай саван дээрээ сахартай өндөгтэй саваа суулгана. (Ус дээд савны ёроолд хүрэхгүй байх ёстой.) Бэлдмэлэээ ууран дээр байнга хутган өтгөртөл нь буцалгана. Ойролцоогоор 10 минут.
  4. Бэлдмэл өтгөрөөд ирэхлээр ууран дээрээс аван шүүж шүүгдсэн нимбэгний хальсыг хаяна. Бэлдмэлийг блендерт хийн блендердэж нийцүүлээд, хөртөл нь 10 минут амраана.
  5. Блендрерийнхээ хурдыг нэмээд маслоо тав таван хэсгээр нэмэн нийцүүлээд нийцсэний дараа хөвсгөр зөөлөн болгох зорилгоор 3 орчим минут хутгана.
  6. Ингэж бэлтгэсэн кремээ таглаад хөргөгчинд 4 цаг орчим амраана. Сервислэхээсээ өмнө кремээ хөргөчнөөс гарган багахан хутгаж зөөллөөд болсон тартны хэв рүүгээ халбагадан хийгээд зүсээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: