Wednesday, 23 December 2009

Хуурч болгосон давжаа сонгино (Braised Onions)



Орц:

* 450 гр давжаа сонгино (pearl onions)
* масло
* тахианы эсвэл ногооны тунгалаг шөл эсвэл ус
* давс, перц
* Сахар, борлуулан хуурсан сонгинод

Бэлтгэх нь:

  1. Хальслаагүй давжаа сонгино хэрэглэх бол буцламгай халуун усанд хийн 1 минут хэртэй буцалгаад, шүүгээд, хүйтэн усанд сойгоод 2 үзүүрийг нь тайрч аваад халислана.
  2. Арилгаад хөлдөөсөн давжаа сонгино хэрэглэх бол гэсгээгээд шүүнэ. Цагаан хуурсан сонгино бэлтгэхэд ("white-braised" onions):Сонгиноо томхон саванд нэг эгнээ байрлуулна. Сонгиныхоо бөөрөөр татах ус эсвэл тахиа, ногооны тунгалаг шөлөө нэмээд 1 амны халбага маслоо нэмнэ. Давс перцээр амтлаад таглаад сонгиноо болтол 25 орчим минут зөөлөн гал дээр буцалгана. Борлуулж хуурсан сонгино бэлтгэхэд("brown-braised" onions):Маслоо хайлуулаад сонгиноо нэмж сонгиноо шаргалттал хуурна. Шингэнээ нэмээд давс перцээр амтлаад нэг амттаны халбага сахар нэмээд таглаад мөн болтолнй зөөлөн гал дээр 25 минут буцалгана.
  3. Таглааг нь аваад галаа ширүүсгэж илүүдэл шингэнийг ууршитал буцалгаад таваглаад сервислэнэ.

No comments: