Орц:
* 450 гр давжаа сонгино (pearl onions)
* масло
* тахианы эсвэл ногооны тунгалаг шөл эсвэл ус
* давс, перц
* Сахар, борлуулан хуурсан сонгинод
Бэлтгэх нь:
- Хальслаагүй давжаа сонгино хэрэглэх бол буцламгай халуун усанд хийн 1 минут хэртэй буцалгаад, шүүгээд, хүйтэн усанд сойгоод 2 үзүүрийг нь тайрч аваад халислана.
- Арилгаад хөлдөөсөн давжаа сонгино хэрэглэх бол гэсгээгээд шүүнэ. Цагаан хуурсан сонгино бэлтгэхэд ("white-braised" onions):Сонгиноо томхон саванд нэг эгнээ байрлуулна. Сонгиныхоо бөөрөөр татах ус эсвэл тахиа, ногооны тунгалаг шөлөө нэмээд 1 амны халбага маслоо нэмнэ. Давс перцээр амтлаад таглаад сонгиноо болтол 25 орчим минут зөөлөн гал дээр буцалгана. Борлуулж хуурсан сонгино бэлтгэхэд("brown-braised" onions):Маслоо хайлуулаад сонгиноо нэмж сонгиноо шаргалттал хуурна. Шингэнээ нэмээд давс перцээр амтлаад нэг амттаны халбага сахар нэмээд таглаад мөн болтолнй зөөлөн гал дээр 25 минут буцалгана.
- Таглааг нь аваад галаа ширүүсгэж илүүдэл шингэнийг ууршитал буцалгаад таваглаад сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment