Friday 4 December 2009

Шилэн саванд карамельтай тоортой амттан


Орц:

Карамель:

* 250 гр сахар
* 60 мл ус

Peach Custard:

* 500 мл крем
* 500 мл сүү
* 200 гр сахар
* 1 ш ваниллин (vanilla bean), голоор нь хуваагаад үрийг нь зөөлхөн арчиж авсан
* 3 ш өндөг
* 5 ш өндөгний шар
* 3-4 ш тоор жижиглэн хэрчсэн

Бэлтгэх нь:

  1. Сахар, усаа жижиг саванд хийн борлотол нь буцалгана. Борлож бэлэн болсон карамелиа савтай чигээр нь мөстэй хүйтэн усанд хийн хэт болох, түлэгдэхээс хамгаална.
  2. Карамелээ 6 шилэн хуваагаад хэрэглэтэлээ түр амраана.
  3. Крем, сүү, тал сахар, ваниллинаа дунд зэргийн хэмжээтэй саванд хийн халаана.
  4. Өөр нэгэн саванд өндөг, өндөгний шар, үлдсэн сахараа хийгээд хутгана. Нийцсэн өндөгний бэлдмэл дээрээ багахан халаасан сүү нэмээд (халаасан сүүнээсээ аль болох бага хийхгүй бол өндөг болох магадлалтай) нийцүүлэн хутгана. Бага багаар нэмсээр өндөг, сүүний бэлдмэлээ нийцүүлээд шүүгээд, мөстэй усанд савтай нь хийж хэсэг хөргөнө.
  5. Хэрчсэн тоороо 6 шилэндээ тэнцүү хувааж хийнэ. Хөөсийг нь шүүж авсан сүүний бэлдмэлээ мөн 6 тэнцүү хуваан шилэн савандаа юүлээд багахан устай томхон тавцанд шилнүүдээ байрлуулаад 150 градуст халаасан зууханд болтол нь30-40 минут шарна. Бэлэн болсон амттангаа шилэн савтай нь хүйтнээр нь сервислэнэ.

No comments: