Wednesday 16 December 2009

Песто, бяслаган шанзтай давжаа улаан лооль



Орц:

* 3 стакан шинэхэн basil навч, угаагаад хатаасан
* 2 ш дунд зэргийн хумс сармис
* 1⁄2 амттаны халбага давс
* хар перц
* 1/3 стакан нэмэх нь 2 амны халбага pine nuts, хуурсан
* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* 250 гр тослогийг нь багасгасан крем бяслаг (reduced-fat cream cheese)
* 4 стакан давжаа улаан лооль (cherry tomatoes), угаагаад хатаасан

Бэлтгэх нь:

  1. Сармис, basil, давс, перцээрээ роботонд (food processor) хийнэ. 2 амны халбага самраа үлдээгээд үлдсэнийг нь роботондоо хийж нийцүүлнэ.
  2. Роботоо ажиллаж байхад нь чидун жимсний тосоо бага багаар нэмж нийцүүлнэ. Бяслагаа нэмээд шанзааа крем болтол ажиллуулна.
  3. Сервислэхээсээ өмнө улаан лоолийнхоо доор X зураад дотрох зөөлөн эдийг ухаж гаргана.
  4. Шанзаа бялуу чимдэг уутанд хийгээд дотрох зөөлөн эдийг нь гаргаж бэлтгэсэн лоолиуд руугаа шахаж өгнө. Шанзалж бэлтгэсэн улаан лоолиудаа сервисийг таваг дээрээ өрж тавиад үлдээсэн 2 амны халбага самраараа чимэглээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: