Monday 13 December 2010

Натмегтэй жигнэмэг




Орц: 30 ш

* 150 гр гурил
* 1 чимх хөөлгөгч нунтаг
* 125 гр масло
* 60 гр (4амны халбага) сахар
* 1 уут сахартай ваниллин эсвэл 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 1.5 амны халбага какао
* 1.5 амттаны халбага нунтаг натмег

* 100 гр нунтаг сахар
* 2 амны халбага ус

Бэлтгэх нь:

  1. Гурил, хөөлгөгөч нунтгаа холиж нийцүүлнэ. Маргарин, нунтаг сахар, ванилинтай сахар, какао, нунтаг натмегээ нэмж зуурмаг бэлтгэнэ.
  2. Зуурмагнаасаа хушиганы дайтайг тасдаж аваад хэвлэж бэлтгэнэ.
  3. Жигнэмэгүүдээ тостой цаас дэвссэн тавцан дээр өрөөд 160 градуст халаасан зууханд хийн болтол нь 15 минут шарна.
  4. 2 амны халбага усаа 100 гр нунтаг сахартай холин нийцүүлээд тостой цаасаар хийсэн конусанд хийн үзүүийг жижгхэн хайчлаад болгоод хөргөсөн жигнэмэгэн дээргүүрээ хэсүүлэн чимэглээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: