Wednesday 29 December 2010

Хялбар шоколадны мүүс (Chocolate mousse)



Орц:
* 265 гр хар шоколад (bittersweet %70 какаотой), томхон хэрчсэн
* 1 стакан ус
* 4 амны халбага сахар (хүсвэл)

Бэлтгэх нь:

  1. Дунд зэргийн саванд багахан хүйтэн ус мөсний хамтаар хийж бэлтгэнэ. Дээр нь шил эсвэл төмөр мөстэй савнаас арай том савны ёроолыг мөстэй усанд хүрж байхаар байрлуулна.
  2. Дунд зэргийн саванд шоколад, ус, хрэглэх бол усаа хийн хайлуулна. Шоколад, сахар хайлангуут шоколадаа гал дээрээс аваад модон халбагаар нийцтэл ойролцоогоор 2 минут хутгана.
  3. Шоколадны мүүсний бэлдмэлээ мөстэй саван дээр суулгасан томхон савандаа султгаад гар холигчоор хутгаж эхлэнэ. Мүүс шиг өтгөн болоод ирэхээр хутгахаа болиод сервислэх аягануудад хуваан хийж сервислэнэ.

2 comments:

Anonymous said...

Oo bayarlalaa! Yag mousse-nii jor haij yavsiin. Turshij uznee

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

@Anonymous, зүгээр, амжилт