Friday 17 December 2010

Тарагтай кекс


Орц:

* 1 1/2 стакан гурил
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/4 амттаны халбага давс
* 1 стакан тараг (whole-milk yogurt)
* 1 стакан сахар
* 3 ш том өндөг
* 1 амттаны халбага лимоны үрсэн хальс
* 1/4 амттаны халбага ваниллины охь
* 1/2 стакан ургамалын тос

Бэлтгэх нь:

  1. Хэрээсэн тавцангаа зуухныхаа голд байрлуулаад зуухаа 175 градуст халаана.
  2. Талхны хэв тослож бэлтгэнэ. Гурил, хөөлгөгч нунтаг, давсаа нэг саванд шигшиж бэлтгэнэ.
  3. Өөр нэгэн саванд өндөг, тараг, нимбэгний хальс, ваниллин охио холиж нийцүүлнэ. Шингэн хуурай орцоо холин хутгаж нийцүүлээд эцэст нь тосооо нэмж нийцүүлнэ.
  4. Зуурмагаа тослож бэлтгэсэн хэвэндээ хийн зуухны голд байгаа хэрээсэн тавцан дээрээ тавин кексийг шаргалтан болтол нь 50 орчим минут шарна. Болсон кексээ хэвэнд нь 5 орчим минут байлгаж хөргөөд хэвнээс нь гаргаж гүйцэд хөргөнө.
Эх сурвалж

No comments: