Sunday 26 December 2010

Тахианы элэгний нухаш


Орц:

* 450 гр тахианы элэг
* 200гр масло, хайлуулсан
* 50мл крем (double cream)
* 1 амны халбага Armagnac эсвэл бранди
* давс, хар перц


Бэлтгэх нь:
  1. Зузаан ултай хайруулын тавганд хайлуулсан маслосоо багаханг дусаагаад тахианыхаа элэгний талыг хийгээд гурван минут хуурна. Тахианы элэгний гадна тал нь болж борлосон ч дотор тал нь ягаанараа байна.
  2. Шүүрхий болгосон элгээ тавган дээр гаргаад үлдсэнийг мен багахан маслонд гурван минут хуурч бэлтгэнэ.Шүүрхий болгосон элэгнүүдээ гал тогооны роботонд (food processor) хийнэ. Роботоо ажиллуулан хэдэн минут ажиллуулан нухаж эхлэнэ.
  3. Үлдсэн маслоо кремний хамтаар нэмж нийцүүлээд давс, перц, брандигаараа амтлана. Элэгний нухашаа нэг аванд хийн хөргөгчинд хийж хөргөөд зууханд шарсан талхтай сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: