Friday 24 December 2010

Speculaas жигнэмэг

Орц:

* 100 гр гурил
* 1 амттаны халбага синнамон
* ½ амттаны халбага нунтаг цагаан гаа
* ½ амттаны хайлбага үрсэн натмег
* ½ амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* ½ амттаны халбага давс
* 50 гр бор сахар (brown muscavado sugar)
* 1 амны халбага сүү
* 75 гр масло
* 2 амны халбага сахаржуулсан жүржийн хальс, жижиглэн хэрчсэн
* нимгэлэн зүссэн алмонд чимэглэхэд ( flaked almonds), хүсвэл

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 180 градуст халаана.
  2. Томхон саванд гурил, синнамон, цагаан гаа, хөөлгөгч нунтаг, сахар, натмегээ холиод сүү, масло. жижиглэн хэрчсэн сахаржуулсан хальсаа нэмж нийцүүлнэ.
  3. Зуурмагаа багахан гурил цацаж бэлтгэсэн тавцан дээр гаргаад 0.5 см зузаантай илдээд хэвлэнэ.
  4. Хэвлэсэн жигнэмүүдээ тостой цаас дэвссэн тавцан дээр өрөөд flaked almond-оор чимэглэнэ.
  5. Тавцантай жигнэмэгээ халаасан зуухандаа хийн шаргалтаж болтол нь 15-18 минут шараад гаргаад хөргөөд сервислэнэ.

Эх сурвалж

No comments: