Sunday 12 December 2010

Kишны суурь (QUICHE)


Орц:

30 см хэвэнд

* 430 гр (3 стакан) гурил
* 300 гр масло
* 1 чимх сахар
* 1 чимх сахар
* хүйтэн, мөстэй ус

Дотор нь:

* 2 ш өндөг
* 200 мл крем
* давс
* хар перц

Бэлтгэх нь:

  1. Гурил, давс, сахараа холиж хутгана.
  2. Маслоо жижиглэн хэрчээд бага багаар нэмнэ. Нэмэх бүрдээ сэрээний ард талаар аль болох маслог хайлуулалгүйгээр гурилтай нийцүүлнэ.
  3. Маслотой нийцэж ширхэгтэй болсон зуурмаган дээрээ амны халбагаар хүйтэн ус нэмэн зуурмаг бэтгэнэ.
  4. Зуурмагаа элдээд 30 см хэвэнд байрлуулна. Хэвлэж бэлтгэсэн сууриа 10 орчим минут хөлдөөгчинд хийн амраана.
  5. Хөөлдөөгчнөөс сууриа гаргаад дээр нь тостой цаас дэвсээд суурьны аягийг элдэв буурцгаар дүүргэнэ. 190 градуст халаасан зууханд зууханд хийн 15 минут шараад хүндрүүлэх буурцгийг тостой цаасны хамтаар аваад дахин 10 минут шаргалттал нь шарна.

No comments: