Friday 24 December 2010

Шоколадтай гаатай бровни (Chocolate mint brownie)

Орц:

Сууринд (Brownies):

* 1/2 стакан масло
* 115 гр хар шоколад (unsweetened chocolate)
* 1 1/2 стакан сахар
* 3 ш өндөг
* 1 1/2 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 стакан гурил

Гаатай icing (Mint Frosting)

* 1/4 стакан масло, зөөлрүүлсэн
* 2 1/2 стакан нунтаг сахар, шигшсэн
* 3 амн халбага сүү
* 1/2 амттаны халбага гааны охь (peppermint extract)
* 2-3 дусал хүнсний ногоон будаг

Шоколадан бүрхүүл (Chocolate Topping)

* 1 стакан хар шоколад (semisweet chocolate chips)
* 1/4 стакан масло

Бэлтгэх нь:

  1. Өндгөө хагалаад томхон саванд хийн хутгана. Сахараа нэмж нийцүүлнэ.
  2. 1 1/2 амттаны халбага ваниллины охио нэмж нийцүүлнэ. Шоколад, маслоо хүсвэл давхар саванд хийн эсвэл шилэн саванд хийн богино долгионы зууханд нэг минут байлгаж хайлуулна.
  3. Хайлуулсан шоколадаа өндөг рүүгээ нэмж нийцүүлнэ. 1/2 амттаны халбага давсаа гурилтайгаа холиж бэлдмэл рүүгээ нэмж нийцүүлж зуурмагаа бэлтгэнэ.
  4. 22x22 см хэв тослож гурилдаж бэлтгэнэ. Зуухаа 175 градуст халаана. Зуурмагаа тосолсон хэвэндээ хийгээд тэгшлээд халаасан зуухандаа хийн сууриа болтол 25-30 минут шарна.
  5. Зөөлрүүлсэн масло дээрээ 2.5 стакан сахараа хийгээд 1.5-3 амны халбага сүүгээ нэмж нийцүүлнэ. 1/2 амттаны халбага охио нэмж нийцүүлээд эцэст нь ногоон будгаа нэмж нийцүүлэн хүссэн ногоон өнгөндөө оруулна. Ингэж бэлтгэсэн icing-аа хөргөсөн суурин дээрээ тараан тавиад хэвийг гялгар уутаар ороон хөргөгчинд хийн 1-2 цаг амрааж царцаана.
  6. Шоколад, маслоо хайлуулаад царцаасан бровнигоо бүрээд буцааж таглан хөргөгчинд хийн шоколадыг царцаж хатууртал дахин нэг цаг байлгаад зүсээд сервислэнэ.

No comments: