Tuesday 21 December 2010

Peppermint bark


Орц:

* 450 гр хар шоколад, хэрчсэн (dark chocolate)
* 450 гр цагаан шоколад, хэрчсэн
* 12 ш гаатай таяган чихэр (peppermint candy canes) нүдсэн ойролцоогоор 1 стакан

Бэлтгэх нь:

  1. Давхар савны доод талд нь багахан ус хийж бэлтгэнэ. Жижиг тавцан дээр тостой цаас дэвсэнэ. Давхар савнхыхаа дээд талд шоколадаа хийн хайлуулаад тостой цаас дэвссэн тавцан дээрээ асгаад жигд тараана. Тавцангаа хөргөгчинд хийн шоколадаа хатууруулна.
  2. Цагаан шоколадаа мөн давхар саванд хайлуулна. Нухсан чихрээ шигшиж үйрмэгийг томуудаас салгана. Чихрийн үртэсийг цагаан шоколадандаа хийн хутгаж нийцүүлээд хөргөгчнөөсөө хар шоколадтай хэвээ гаргаж ирэн дээр нь асгаад жигдлэнэ.
  3. Эцэст нь бүхэлдүү чихрийн үйрмэгүүдээ тараан цацаад мөн хагас-бүтэн цаг царцаагаад хугалж сервислэнэ.

No comments: