Sunday 19 December 2010

Gingerbread house




Орц:

* 3/4 стакан масло
* 7/8 стакан бор сахар (light brown sugar)
* 1 амттаны халбага нимбэгний үрсэн хальс (lemon zest)
* 1 1/2 амны халбага нимбэгний шүүс
* 1/2 стакан molasses
* 2 ш өндөг
* 3 стакан гурил
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг (baking powder)
* 1 амны халбага нунтаг цагаан гаа (ginger)
* 2 аттаны халбага нунтаг allspice
* 6 ш өндөгний цагаан
* 450 гр нунтаг сахар
* чихэр, чимэглэхэд

Бэлтгэх нь:

  1. Картон цаасаар байшингийн үндсэн хэлбэрийг гаргаж бэлтгэнэ. Хэмжээсүүд: хажуу хана, 4 1/2 x 8 инч; цаад хана, 4 1/2×5 инч; гурвалжин байчингийн нуруу, 4 1/2x3x3 инч; дээвэр, дөрвөлжин, 4 1/2× инч.
  2. Томхон саванад масло, сахараа холиж нийцүүлж хөөсрүүлнэ. Нимбэгний үрсэн хальс, нимбэгний шүүс, molasses-аа нэмнэ.
  3. Холигчныхоо хурдыг багасгаад хоёр өндгөө нэмж нийцүүлнэ.
  4. Өөр нэг саванд гурил, хөөлгөгч нунтаг, амтлагчуудаа шигшиж бэлтгэнэ.
  5. Хутгаж хөөсрүүлсэн бэлдмэл рүүгээ хуурай орцоо нэмнэ.
  6. Зуурмагаа тостой цаасанд ороогоод хөргөгчинд хийн цаг амраана.
  7. Багахан хуурай гурил цацсан тавцан дээр зуурмагаа гаргаад 6 хувааж бэлтгэнэ. Хуваасан зуурмагуудаас хоёр нь үлдсэн дөрвөө бодвол хэмжээгээр арай том байвал сайн.
  8. Дөрвөн жижгэвтэр гурилаа дөрвөн хананы хэмжээтэй илдэнэ.
  9. Үлдсэн гурилаа илдээд дээврийн дайтай зүсч бэлтгэнэ.
  10. Илдсэн байшингаа тостой цаас дэвссэн эсвэл тослосон тавцан дээр өрнө. Зуурмаг илүү гарвал Gingerbread man хэлбэртэй хэвлээд байшингаа чимэглэж болно.
  11. 190 градуст халаасан зууханд хийн болж шаргалттал 10 минут шарна.
  12. Тавцангуудаа зуухнаас гаргаад жигнэмэгүүдээ хэдэ минут тавцан дээр нь амраагаад хэрээсэн төмрөн тавцан руу шилжүүлнэ. Хэрээсэн төмөр дээр нь нэгээс хоёр хонуулж жигнэмэгээ хатууруулна.
  13. Томхон саванд 2 өндөгний цагаанаа хутгана. Сахараа бага багаар нэмж нийт 5 орчим стакан сахар хийн нийцүүлж icing бэлтгэнэ. Хутгагчаа савнаас гаргаад эргүүлэхэд үүссэн шовх орох унахгүй байна. Энэ бэлдмэлээс халбагадан кремний торонд хийгээд ханануудаа нааж байшингаа босгохдоо цавуу болгон ашиглана.
  14. Байшингаа босгосоны дараа үлдсэн сахар дөрвөн өндөгний цагаанаа хутган цас болгож ашиглах icing-аа хийнэ. Бэлдмэлээр дээвэр дээр цас үүсгээд үлдсэнийг зихэрээр чимэглэхэд цавуу болгож ашиглана.
1 inch= 2.54 см

Эх сурвалж

No comments: