Thursday 2 December 2010

Синнамонтой ороомог (Cinnamon rolls)


Орц:

* 3/4 стакан сүү
* 1/4 стакан маргарин, зөөлрүүлсэн
* 3 1/4 стакан гурил
* 1 уут дрожж (package instant yeast)
* 1/4 стакан сахар
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1/4 стакан ус
* 1 ш өндөг
* 1 стакан бор сахар
* 1 амны халбага нунтаг синнамон
* 1/2 стакан маргарин, зөөлрүүлсэн
* 1/2 стакан үзэм, хүсвэл

Бэлтгэх нь:
  1. Сүүгээ халаана. Маргаринаа нэмээд хайтал нь хутгана. Галаа салгаад хөргөнө.
  2. Томхон саванд 2 1/4 стакан гурил, дрожж, сахар, давсаа холино. Ус, өндөг, сүүгээ нэмээд зуурна. Үлдсэн гурилаа тал тал саканаар хоёр удаад нэмээд зуурмагаа 5 минут нухна.
  3. Зуурмагаа чийгтэй алчуураар таглаад 10 минут амраана. Энэ зуур өөр нэг саванд бор сахар, тал стакан масло, синнамоноо холиж нийцүүлнэ.
  4. Зуурмагаа 22x30 см харьцаатай дөрвөлжилөн илдэнэ. Маргарин сахарын бэлдмэлээ тарааж түрхэнэ. Үзмээ тарааж цацна. Өнхрүүлж ороомог болгоод 12 тэнцүү хуваана. Тослож бэлтгэсэн тавцан дээр тавиад алчуураар бүтээн 30 минут амрааж хөөлгөнө.
  5. Хөөсөн синнабоноо 190 градуст халаасан зууханд хийн шаргалтаж болтол ойролцоогоор 20 минут шарна. Халуун бүлээнээр сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: