Tuesday, 26 June 2012

Бяслаг 101

Сунамтгай хайлагчид (Stretchy and stringy melters)
Пизза, панини, бяслагтай croquette зэрэгт тохиромжтой. Энэ төрлийн бяслагууд байрандаа (хайлахаараа урсдаггүй) хайлж, хайлахаар нь татахаар сунадаг онцлогтой.
Энэ төрлийн бяслагуудыг жагсаавал:


* Mozzarella
* Queso Oaxaca
* Scamorza
* Provolone
* Цуулсан бяслаг (
String cheese)
* Шинэхэн чеддар бяслагны ээдэм (
Fresh cheddar cheese curds)

Урсан хайлагчид (Smooth and flowing melters)
Энэ ангилалд ихэнх бяслаг хамрагддаг. Энэ төрлийн бяслагуудыг шөлөн дээр, ногооны тарт, ногоо шанзалхад, зууханд шарсан бяслагтай гоймон бэлтгэхэд, нухсан төмсөнд, ризоттонд, суфленд (soufflés), полентад (polenta), бяслагтай сандвич бэлтгэхэд (toasted sandwiches), талх, скон, жигнэмэгний зуурмагт хийхэд тохиромжтой байдаг.
* Asiago
* Cheddar
* Emmentaler
* Fontina
* Gruyère
* Havarti
* Monterey Jack
* Muenster
* Gouda
* Blue cheeses
* Brie
* Camembert
* Parmigiano-Reggiano


Хайлдаггүй бяслагууд (Nonmelters)
Энэ төрлийн бяслагууд хайлдаггүй бөгөөд шарж, хайрсан ч хэлбэр дүрсээ алддаггүй онцлогтой. Хайлдаагүйн учир нь давс ихтэй эсвэл мөн бяслагны агуулах хүчил их эсвэл багад оршино.

* Halloumi
* Шинэхэн Мексик бяслагууд
queso blanco, queso fresco, ranchero, cotija г.м (Fresh Mexican cheeses such as queso blanco, queso fresco, ranchero, cotija)
* Энэтхэг панер бяслаг (Indian paneer)
* Cottage cheese
* Ricotta
* Монгол бяслаг
* Шинэхэн ямааны бяслаг (
Fresh goat cheese)
* Feta
* Parmigiano-Reggiano

Эх сурвалж

No comments: