Орц:
* 2 1/2 стакан гурил
* 1 амттаны халбага сахар
* 1 амттаны халбага давс
* 2/3 стакан ус
* 1 ш өндөгний цагаан
* 2 амны халбага масло, хайлуулсан
* 2 ш өндөгний цагаан, хутгасан
* 2 амны халбага гүнжидийн үр (sesame seeds)
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 200 градуст халаана. Тавцангаа зуухны голд байрлуулна.
- Том саванд гурил, сахар, давсаа хийж холино. Ус, масло, өндөгний цагаанаа нэмнэ. Гурилаа зуураад ойролцоогоор 5 минут нухна.
- Зуураад нухаж эвлүүлсэн гурилаа 10 тэнцүү хуваана. Багахан хуурай гурил цацсан тавцан дээр тавин цаас маягтай нимгэлэн илдэнэ.
- Гурилан дээрээ хутгасан өндөгний цагаанаа багсны тусламжтайгаар түрхээд гүнжидийн үрээ цацаад халаасан тавцан дээрээ тавин талхаа болтол 10-12 минут шарна.
No comments:
Post a Comment