Wednesday, 27 June 2012

Лаваш, хавтгай талх (Lavosh/Lavaş/Lavash bread)


Орц:

* 2 1/2 стакан гурил
* 1 амттаны халбага сахар
* 1 амттаны халбага давс
* 2/3 стакан ус
* 1 ш өндөгний цагаан
* 2 амны халбага масло, хайлуулсан

* 2 ш өндөгний цагаан, хутгасан
* 2 амны халбага гүнжидийн үр (sesame seeds)

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 200 градуст халаана. Тавцангаа зуухны голд байрлуулна.
  2. Том саванд гурил, сахар, давсаа хийж холино. Ус, масло, өндөгний цагаанаа нэмнэ. Гурилаа зуураад ойролцоогоор 5 минут нухна.
  3. Зуураад нухаж эвлүүлсэн гурилаа 10 тэнцүү хуваана. Багахан хуурай гурил цацсан тавцан дээр тавин цаас маягтай нимгэлэн илдэнэ.
  4. Гурилан дээрээ хутгасан өндөгний цагаанаа багсны тусламжтайгаар түрхээд гүнжидийн үрээ цацаад халаасан тавцан дээрээ тавин талхаа болтол 10-12 минут шарна.
Эх сурвалж

No comments: