Friday, 22 June 2012

Улаан лоольтой хуурсан өндөг (Stir-Fried Tomato and Eggs-Xihongshi Chao Jidan)


Орц: 2–4 порц

* 4 ш өндөг
* 4 амны халбага канола тос (canola oil)
* 3 хумс сармис
* 2 ш дунд зэргийн хэмжээтэй улаан лооль, голыг нь аваад нэг бүрийг 8 хувааж бэлтгэсэн
* 1 амттаны халбага сахар
* давс
* 1 ш ногоон сонгино, жижиглэн хэрчсэн

Бэлтгэх нь:
  1. Өндөгнүүдээ нэг аяганд хийн хутгана.
  2. Хайруулын тавгаа халаагаад 1 амны халбага тосоо нэмнэ. Өндгөө нэмээд хутгаж өндгөө болтол 1 минут хуурна.
  3. Өндгөө гаргаад хайруулын тавгаа арчаад дахин халаан үлдсэн тосоо нэмээд сармис улаан лоолио нэмнэ. Улаан лоолио болтол 1 минут хуурна.
  4. Сахараа нэмж нийцүүлээд хуурсан өндгөө нэмнэ. Өндгөө халтал 30 секунд хуураад давс хэрчсэн сонгиноороо чимэглээд сервислэнэ.

No comments: