Tuesday 19 June 2012

Самартай карамелны гулдмай (Hazelnut brittle)


Орц:

* 1 стакан сахар
* 1/4 стакан ус
* 1/4 стакан эрдэшишийн сироп (light corn syrup)
* 2 амны халбага масло
* 21/2 стакан хуурсан давсгүй самар (hazelnuts), хэрчсэн
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1/4 амттаны халбага хүнсний сода (baking soda)
* хэдэн дусал ваниллины охь
* хайлуулсан шоколад

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд сиропоо хийгээд буцалгана. Буцлангуут маслоо нэмээд чихрийн термометрийг 125 градус заатал хутгалгүй буцалгана.
  2. Самараа нэмээд чихрийн термометрээ 150 заахаар давс, ваниллин, хүнсний содагаа нэмээд хутган нийцүүлнэ.
  3. Ингэж бэлтгэсэн чихрийн бэлдмэлээ тослосон тавцан дээр асгаад хөргөж царцаагаад хэвнээс нь гарган хайлуулсан шоколадаар чимэглээд хугалаад сервислэнэ.

Эх сурвалж

No comments: