Орц:
* 1 стакан сахар
* 1/4 стакан ус
* 1/4 стакан эрдэшишийн сироп (light corn syrup)
* 2 амны халбага масло
* 21/2 стакан хуурсан давсгүй самар (hazelnuts), хэрчсэн
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1/4 амттаны халбага хүнсний сода (baking soda)
* хэдэн дусал ваниллины охь
* хайлуулсан шоколад
Бэлтгэх нь:
- Томхон саванд сиропоо хийгээд буцалгана. Буцлангуут маслоо нэмээд чихрийн термометрийг 125 градус заатал хутгалгүй буцалгана.
- Самараа нэмээд чихрийн термометрээ 150 заахаар давс, ваниллин, хүнсний содагаа нэмээд хутган нийцүүлнэ.
- Ингэж бэлтгэсэн чихрийн бэлдмэлээ тослосон тавцан дээр асгаад хөргөж царцаагаад хэвнээс нь гарган хайлуулсан шоколадаар чимэглээд хугалаад сервислэнэ.
Эх сурвалж
No comments:
Post a Comment