Saturday 16 June 2012

4 төрлийн бяслагтай Итали банш (Four cheese ravioli)


Орц: 4 порц

Гуриланд:

* 2 стакан гурил
* 1 чимх давс
* 1 амттаны халбааг чидун жимсний тос
* 2 ш өндөг
* 1 1/2 амны халбага ус

Шанзанд:

* 230 гр рикотто бяслаг (ricotta cheese)
* 115 гр крем бяслаг (cream cheese)
* 1/2 стакан үрсэн мозарелла бяслаг (mozzarella cheese)
* 1/2 стакан проволон бяслаг (provolone cheese), үрсэн
* 1 ш өндөг
* 1 1/2 амттаны халбага хатаасан яншуй (dried parsley)

Соусанд (Pesto-Alfredo Cream Sauce):

* 2 амны халбага чидун жимсний тос (olive oil)
* 2 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн
* 3 амны халбага бэлэн песто соус (basil pesto sauce)
* 2 стакан крем
* 1/4 стакан үрсэн пармежан бяслаг (Parmesan cheese)
* 675 мл маринара соус (marinara sauce)

Egg Wash:

* 1 ш өндөг
* 1 амны халабга ус

Бэлтгэх нь:
  1. Давс гурилаа холиод голд нь нүх гарган хутгасан тос, өндөг, усаа нэмж гурилаа зуурна.
  2. Зуурсан гурилаа 8-10 минут нухаж эвлүүлэд хэрэгтэй гэж үзвэл хуурай гурил нэмэн нийцүүлнэ. Зуурсан нухсан гурилаа гялгар уутанд ороогоод хөргөгчинд хийн 1 цаг амраана.
  3. Гурилаа амрааж баих зуураа шанзаа бэлтгэнэ. Дөрвөн төрлийн бяслагаа холиод өндгөө нэмж яншуйгаараа амтлана.
  4. 2 амны халбага чидун жимсний тос халаагаад сармисаа нэмнэ. Песто соусаа нэмээд нэг минут хуураад кремээ нэмээд галаа нэмж ширүүн дээр тавиад соусаа буцалгана. Буцлангуут галаа багасган дахин 5 минут буцалгаад пармежанаа нэмж хайлтал нь хутгана.
  5. Энэ зуур өөр нэг саванд маринара соусаа хийн зөөлөн гал дээр тавьж тусад нь халаана.
  6. Зуухаа 190 градуст халаана. Өндгөө устайгаа холиж өндгөн түрхлэг (egg wash) бэлтгэнэ.
  7. Гурилаа хоёр хуваан илдэж бэлтгэнэ. нэг дээр нь өндгөн түрхлэгээ түрхээд шанзаа 2-2,5 см зайтай тэнцүү хэмжээтэй тавиж өгнө. Дээрээс нь нөгөө илдсэн гурилаа тавиад шанзгүй хэсгүүдээр дарж наана. Равиоли бүрийг хутга эсвэл пизза зүсэгч ашиглан салгана.
  8. Томхон саванд давстай ус буцалгана. Бэлтгэсэн равиолигоо нэмээд хааяа хааяа хутгаж наалдуулалгүйгээр гурилыг болж бяслагуудыг халаад хайлж нийцтэл 4-8 минут буцалган болгоно. болсон равиолигоо шүүн гаргана.
  9. Тослосон тавцан дээр шүүн гаргасан равиолигоо гаргаад халаасан зууханд хийн шаргалттал нь 4минут шарна.
  10. Ингэж бэлтгэсэн равиолигоо дөрвөн тавганд тэнчүү хуваагаад маринара соусаа хийн дээрээс нь кремтэй песто соуснаасаа хийн халуунаар нь сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: