Wednesday, 6 June 2012

Баклажаны кебаб (patlıcan kebabı)



Орц: 2 порц

* 4 ш урт баклажан
* 300 гр машиндсан мах
* 3 ш улаан лооль
* 4-5 ш чинжүү
* хар перц, давс
* хагас стакан ус

Бэлтгэх нь:
  1. Баклажаннуудаа угаагаад 2 үзүүрийг аваад хоёр хуруу зузаантай хэрчиж бэлтгэнэ.
  2. Улаан лоолиудаа дөрөв хувааж бэлтгэнэ. Чинжүүнүүдийнхээ үрийг аваад үмхийн дайтай хэрчиж бэлтгэнэ.
  3. Машиндсан махаа давс перцээр амтлан нийцүүлнэ.
  4. Амталсан махнаасаа үмхийн дайтай хэрчсэн баклажанууд дайтай махан бөмбөлөгүүд бэлтгэнэ.
  5. Тавцан дээр нэг баклажан нэг мах маягаар ээлжлүүлэн өрнө.
  6. Орцуудаа дуусахаар тал стакан усаа нэмээд 200 градуст халаасан зууханд хэвэнд байрлуулсан кебабаа мөнгөлөг цаасаар таглан байрлуулаад махаа болж баклажанаа зөөлөртөл 30-40 минут шарна.
  7. 30-40 минутын дараа тагласан мөнгөн цаасаа аваад хэрчиж бэлтгэсэн улаан лоолио нэмээд дахин 5-10 минут шарна. 5-10 минутын дараа чинжүүгээ нэмээд чинжүүгээ болж хальсийг нь зөөлөн борлотол шараад гарган таваглаад сервислэнэ.
Зүүлт

* Ингэж бэлтгэсэн баклажантай кебабийг шорлож бэлтгээд ил гал дээр шарж бас болно.

No comments: