Thursday, 16 August 2012

Хулуутай пай (ALMODROTE)




Орц:

* 1 кг хулуу
* 325 гр фета бяслаг
* 150 гр талх
* 1 жижиг багц гоньд
* 1 ш өндөг
* хар перц
* 100 гр Gouda бяслаг

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 200 градуст халаана.
  2. Хулуугаа угаагаад, арилгаад, үрнэ. Үрсэн хулуугаа шүүж базаад томхон саванд хийнэ.
  3. Талхаа норгоод базаж усгүй болгоод үрсэн хулуу руугаа жижиглэн нэмнэ. Дээр нь угаагаад жижиглэн хэрчсэн гоньдоо нэмнэ. Фета бясалагаа жижиглэн нэмнэ. Өндгөө хагалж хийгээд вкусандаа тааруулан хар перц нэмээд нийцүүлж хутгана.
  4. Бэлдмэлээ тостой цаасан хэв хийсэн маффингийн хэвэнд тэнцүү хувааж хийгээд үрсэн Gouda бяслаг дээр нь тараан цацаад халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн хагас цаг шараад хагас цагийн эцэст тавцанг мөнгөн цаасаар ороонпайуудыг түлэгдэхээргүй болгоод дахин 15минут шарна.
  5. Болсон пайуудаа зуухнаас гаргаад 10 минут хөргөөд халуун бүлээнээс сервислэнэ. Хүсвэл хүнсний гялгар уутаар агаар орохгүйгээр ороон хөлдөөгчинд хийн сар хүртэл хадгалж болох бөгөөд шарахдаа гаргаж ирээд гэсгээлгүйгээр шарах хугацаан дээр нэмэн 5-10 минут шараад мөн хөргөн халуун бүлээнээр сервислэнэ.

No comments: