Wednesday 15 August 2012

Бүхлээр нь зууханд шарсан үхрийн мах (Roasted beef)


Орц:

* Хар перц
* давс (kosher salt)
* Оливийн тос (olive (not virgin) oil)
* 4.5-7 кг жинтэй хавирга (prime rib)

Бэлтгэх нь:

  1. Зуухаа 230 градуст халаана.
  2. Махаа гаргаад тавцан дээр тавина.
  3. Махаа тослож бэлтгэнэ. Аль болох доош (тавцан дээр дусаахгүйг хичээн) нь урсгахгүйг хичээн багахан тосоор тослоно.
  4. Махаа хангалттай давс, перцээр амтлана. Халаасан зуухандаа тавцангын хамтаар хийнэ.
  5. 15-20 минут шарсаны дараа галаа багасган 175 болгоод зуухаа хаан дахин хоёр цаг орчим шарна.
  6. Махныхаа болсон эсэхийг махны термометрээр хэмжиж үзнэ. Махны дотоод хэм 55-60-70 хооронд хэлбэлзэж байх ёстой бөгөөд (55=шүүрхийдүү-rare, 60= дунд зэргийн-medium rare, 70 болон түүнээс дээш=сайн болсон-well done) ингэж бүхлээр нь шарсан махаа зуухнаасаа гаргаад мөнгөн цаасаар ороон 20-30 минут амраагаад (амрааснаар махны шүүс махны бүхэлд жигд тарж өгдөг) зүсээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: