Tuesday, 21 August 2012

Тахиатай биряни (Chicken biryani)

Орц: 4 порц

* 300 гр басмати будаа (basmati rice)
* 25 гр масло
* 1 ш том сонгино арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 1 ш лаврын навч (bay leaf)
* 3 cardamom pods
* 1 ш жижиг гожгор синнамон (cinnamon stick)
* 1 амттаны халбага turmeric
* 4 ш хальсгүй тахианы цээжний цул мах, томхон үмхийн дайтай хэрчсэн
* 4 амны халбага каррин нухаш (curry paste)
* 85 гр үзэм
* 850 мл тахианы тунгалаг шөл
* жижиглэн хэрчсэн яншуй, зорсон алмонд, сервислэхэд

Бэлтгэх нь:
  1. Будаагаа бүлээн усанд хийн хэсэг дэвтээнэ. Будаагаа тунгалаг ус гартал нь угааж цардуулгүй болгоно.
  2. Маслоо халаана. Сонгино, лаврын навч болон бусад бүхэл амтлагчуудаа (cardamom pods, cinnamon) хийн 10 минут хуурна.
  3. Turmeric-ээ нэмээд тахиа, кариний нухашаа нэмж хуурна.
  4. Будаа үзмээ нэмээд хэсэг хутгаж нийцүүлээд тахианы тунгалаг шөлөө нэмээд таглана. Ширүүн гал дээр буцалгаад галаа багасган зөөлөн гал дээр 5 минут болгоод галаа унтраан 10 минут амраана. Ингэж болгонсон бирянигаа жижиглэн хэрчсэн яншуй, зорсон алмондоор чимэглээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: