* 300 гр басмати будаа (basmati rice)
* 25 гр масло
* 1 ш том сонгино арилгаад жижиглэн хэрчсэн
* 1 ш лаврын навч (bay leaf)
* 3 cardamom pods
* 1 ш жижиг гожгор синнамон (cinnamon stick)
* 1 амттаны халбага turmeric
* 4 ш хальсгүй тахианы цээжний цул мах, томхон үмхийн дайтай хэрчсэн
* 4 амны халбага каррин нухаш (curry paste)
* 85 гр үзэм
* 850 мл тахианы тунгалаг шөл
* жижиглэн хэрчсэн яншуй, зорсон алмонд, сервислэхэд
Бэлтгэх нь:
- Будаагаа бүлээн усанд хийн хэсэг дэвтээнэ. Будаагаа тунгалаг ус гартал нь угааж цардуулгүй болгоно.
- Маслоо халаана. Сонгино, лаврын навч болон бусад бүхэл амтлагчуудаа (cardamom pods, cinnamon) хийн 10 минут хуурна.
- Turmeric-ээ нэмээд тахиа, кариний нухашаа нэмж хуурна.
- Будаа үзмээ нэмээд хэсэг хутгаж нийцүүлээд тахианы тунгалаг шөлөө нэмээд таглана. Ширүүн гал дээр буцалгаад галаа багасган зөөлөн гал дээр 5 минут болгоод галаа унтраан 10 минут амраана. Ингэж болгонсон бирянигаа жижиглэн хэрчсэн яншуй, зорсон алмондоор чимэглээд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment