Friday 10 August 2012

Tagliatelle гоймон


Орц:

* 3 стакан гурил
* 1 амттаны халбага давс (kosher salt)
* 3 ш өндөг бүтэн 1 өндөгний шар
* 2 амны халбага ус
* 1 амны халбага чидун жимсний тос

Бэлтгэх нь:

  1. Гурилаа томхон саванд хийгээд голд нь нүх ухаж бэлтгэнэ. Бусад бүх орцоо нэмээд гурилаа зуурч бэлтгэнэ.
  2. Гурилаа 10 орчим минут нухаад гялгар уутанд ороон 30 орчим минут амраана. Зуурмагаа 4 хувааж бэлтгэнэ.
  3. 1 гурилаа гаргаад бусды нь даавуугаар бүтээн гаргасан гурилаа гоймонгийн машины хамгийн зузаанаар нимгэлэн бэлтгэнэ.
  4. Нимгэлсэн гурилаа гурав нугалан дахин нэг удаа нэмгэлнэ. Энэ маягаар дахин хоёр удаа нийт 5 удаа нимгэлнэ. Нимгэлэх бүрдээ гоймонгийн машиний улыг нэг ахиулсаар 1.5 мм зузаантай болгож нимгэлнэ.
  5. Нимгэлсэн гурилаа тостой цаасан дээр дэлгээд үлдсэн гурилиудыг мөн адил илдээд өмнө нь илдсэн гурилан дээрээ завсараар нь хуурай цацаад давхарлан тавина.
  6. tagliatelle-ний гурилаа 1 см өргөнтэй хэрчээд 30 минут хатаагаад хэрэглэх бол буцламтгай давстай усанд хийн al dente болтол 3–4 минут чанаад шүүн сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: