Monday, 13 August 2012

Шоколаданд дүрсэн жүржтэй жигнэмэг


Орц:

* 1 стакан масло (225 гр), өрөөний темпратурт
* 1/2 стакан нунтаг сахар
* 2 стакан гурил
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1 стакан сахардаж хатаасан жүржийн хальс (candied orange peel), хэрчсэн
* 1 жүжийн хальс, үрсэн (zest)
* 1 амны халбага жүржийн шүүс
* 1/2 амттаны халбага ваниллины охь
* 225 гр хар шоколад, хэрчсэн

Бэлтгэх нь:
  1. Масло сахараа холиж хөөсрүүлнэ.
  2. Гурил давсаа өөр саванд шигшиж бэлтгэнэ.
  3. Хуурай (гурил), шингэн (масло, сахар) орцоо холиж нийцүүлнэ. Жүржийн үрсэн хальс, сахаржуулсан жүржийн хэрчсэн хальс, жүржийн шүүс, ваниллины охио нэмээд нийцүүлнэ.
  4. Зуурмагаа сувиад дөрвөлжин эсвэл дугуй гонзгой хэлбэрт оруулаад гал тогооны гялгар уутанд ороонд хөргөгчинд хийн цаг амраана.
  5.  Зуурмагаа гаргаж ирээд хагас см зузаантай хэрчээд тостой цаас дэвссэн тавцан дээр өрөөд 160 градуст халаасан зууханд хийн шаргалтаж болтол ойролцоогоор 15-20 минут шарна. Болсон жигнэмэгүүдээ гаргаад хөргөнө.
  6. Энэ зуур шооколадаа доор нь багахан халуун ус хийсэн давхар саванд (double boiler) хийн хутгаж хайлуулна. Хөргөсөн жигнэмэгүүдээ шоколаданд дүрээд буцаан тостой цаас дэвссэн тавцаан дээрээ тавиж хэдэн инут байлган шоколадан бүрхүүлийг царцаагаад таваглан сервислэнэ.

No comments: