Орц:
* 100 гр мөөг, чанасан эсвэл хуурч болгосон
* 15 гр жижиглэн хэрчсэн ногоон сонгино
* 20 гр улаан лооль, халислаад үмхийн дайтай хэрчсэн
* 15 гр ногоон чинжүү, цэвэрлээд үмхийн дайтай хэрчсэн
* 1 хумс сармис, жижиглэн хэрчсэн
* 1 амны халбага ургамалын тос
* давс
* чимх сахар
* яншуй, чимэглэхэд
Бэлтгэх нь:
- Мөөгөө том жижигээс нь хамааран 2 эсвэл 4 хуваана.
- Саванд тосоо хийж халаана. Сонгино сармисаа нэмээд хэсэг хуурч шаргалтуулна. Мөөгөө нэмж хуурна. Чинжүү эцэст нь улаан лоолио нэмнэ.
- Давс сахараар амтлаад шүүсгүй болтол хуураад галаа унтраан тавагаад жижиглэн хэрчсэн яншуйгаар чимэглээд бүлээн эсвэл хүйтнээр нь сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment