Орц: 7 порц
* 1/4 стакан ургамалын тос
* 2 амттаны халбага сармисны нунтаг (garlic powder)
* 2 амттаны халбага сонгины нунтаг (onion powder)
* 1 амттаны халбага давс
* 1/2 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 1.050 кг тахианы цээжний цул мах, хүний 150 гр махаар тооцоолон
* 16-24 ш хулсан шор, хүйтэн усанд дэвтээсэн
Бэлтгэх нь:
* 1/4 стакан ургамалын тос
* 2 амттаны халбага сармисны нунтаг (garlic powder)
* 2 амттаны халбага сонгины нунтаг (onion powder)
* 1 амттаны халбага давс
* 1/2 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 1.050 кг тахианы цээжний цул мах, хүний 150 гр махаар тооцоолон
* 16-24 ш хулсан шор, хүйтэн усанд дэвтээсэн
Бэлтгэх нь:
- Жижиг саванд тос, сармис болон сонгины нунтаг, давс, хар перцээ холиж нийцүүлнэ.
- Тахиагаа 2.5 см куб хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэнэ. Нэг шоронд 4-5 тахиа шорлоод гүехэн хэвэнд нэг эгнээ өрж байлуулна. Дээрээс нь бэлтгэсэн амтлагчаа нэмээд таглан хөргөгчинд хийн 15 минутаас 8 цаг амраана.
- Ил галаа галлаад, халаагаад тахианы шорлогуудаа нэмэн тахиагаа болтол 6-10 минут шарж болгоод халуунаар нь таваглан сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment