Tuesday 10 July 2012

Тахианы шорлог


Орц: 7 порц

* 1/4 стакан ургамалын тос
* 2 амттаны халбага сармисны нунтаг (garlic powder)
* 2 амттаны халбага сонгины нунтаг (onion powder)
* 1 амттаны халбага давс
* 1/2 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 1.050 кг тахианы цээжний цул мах, хүний 150 гр махаар тооцоолон
* 16-24 ш хулсан шор, хүйтэн усанд дэвтээсэн

Бэлтгэх нь:
  1. Жижиг саванд тос, сармис болон сонгины нунтаг, давс, хар перцээ холиж нийцүүлнэ.
  2. Тахиагаа 2.5 см куб хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэнэ. Нэг шоронд 4-5 тахиа шорлоод гүехэн хэвэнд нэг эгнээ өрж байлуулна. Дээрээс нь бэлтгэсэн амтлагчаа нэмээд таглан хөргөгчинд хийн 15 минутаас 8 цаг амраана.
  3. Ил галаа галлаад, халаагаад тахианы шорлогуудаа нэмэн тахиагаа болтол 6-10 минут шарж болгоод халуунаар нь таваглан сервислэнэ.

No comments: