* 450 гр үр ишийг нь аваад угааж бэлтгэсэн sour cherries
* уксус (distilled white vinegar)
* сахар
Бэлтгэх нь:
- Интоороо шилэн саванд хийгээд бүх жимсээ далдалхуйц хэмжээний уксус нэмнэ. Таглаад 24 цаг байлгасны эцэст жимсээ шүүн уксусаа асгана.
- Уксусаа асгаад жимснийхээ дайтай сахар нэмнэ. Таглаад зөөлөн сэгсэрч жимс сахарыг нийцүүлнэ.
- Сахарыг уустал өдөр бүр даршилж буй интоортой шилээ сэгсэрч өгнө. Сахар уусахаар 2-3 өдөрт нэг удаа сэгсэрч эхлэнэ. Энэ маягаар 2-3 долоо хоногийн дараа даршилсан интоороо удаан хугацаагаар хадгалах бол ариутгасан шилэн саванд хийнэ.
No comments:
Post a Comment