Thursday, 5 July 2012

Даршилсан интоор (Pickled sour cherry)

Орц:

* 450 гр үр ишийг нь аваад угааж бэлтгэсэн sour cherries
* уксус (distilled white vinegar)
* сахар

Бэлтгэх нь:
  1. Интоороо шилэн саванд хийгээд бүх жимсээ далдалхуйц хэмжээний уксус нэмнэ. Таглаад 24 цаг байлгасны эцэст жимсээ шүүн уксусаа асгана.
  2. Уксусаа асгаад жимснийхээ дайтай сахар нэмнэ. Таглаад зөөлөн сэгсэрч жимс сахарыг нийцүүлнэ.
  3. Сахарыг уустал өдөр бүр даршилж буй интоортой шилээ сэгсэрч өгнө. Сахар уусахаар 2-3 өдөрт нэг удаа сэгсэрч эхлэнэ. Энэ маягаар 2-3 долоо хоногийн дараа даршилсан интоороо удаан хугацаагаар хадгалах бол ариутгасан шилэн саванд хийнэ.
Эх сурвалж

No comments: