Saturday 28 July 2012

Нимбэгтэй тахиа (Chicken picatta)

Орц:

* 2 ш тахианы арисгүй ясгүй цээжний цул мах
* далайн давс, хар перц
* 2 стакан гурил
* 6 амны халбага масло
* 5 амны халбага чидун жимсний тос (extra-virgin olive oil)
* 1/3 стакан шинэхэн шахсан нимбэгний шүүс
* 1/2 стакан тахианы тунгалаг шөл
* 1/4 стакан дарсан кэйпэр (brined capers), зайлсан
* 1/3 стакан шинэхэн яншуй, жижиглэн хэрчсэн

Бэлтгэх нь:
  1. Тахиагаа давс перцээр амтлаад гуриланд булхуулна. Илүүдэл гурилийг сэгсэрч бэлтгэнэ.
  2. Томхон хайруулын тавганд 2 амны халбага масло 3 амны халбага чидун жимсний тостой хийн халаана. Масло хайлаад тос халахаар 2 тал цээжээ нэмж 3 минут шарна. Эргүүлээд нөгөө талаар нь дахин 3 минут шарна. Тахиагаа гаргаад хайруулын тавгаа цэвэрлээд 2 амны халбага маслоо 2 амны халбага чидун жимсний тостой хийн халаагаад үлдсэн тахиагаа нэмээд дээрх маягаар 3, 3 нийт 6 минут шарж болгоно.
  3. Тахиагаа гаргаад галаа багасгаад нимбэгний шүүс, тахианы тунгалаг шөл, capers-ээ нэмнэ. Давс перц нь таарсан эсэхийг шалгаад хэрэгтэй бол нэмээд тахиануудаа нэмээд дахин 5 минут буцалгаад тахиагаа гарган таваглана. Соусан дээрээ үлдсэн 2 амны халбага маслоо нэмж хайлуулаад тахиан дээрээ соусаа асгаад яншуйгаараа чимэглээд сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: