Wednesday, 4 July 2012

Амталж хуурсан ананас (Spiced glazed pineapple with cinnamon fromage frais)

Орц: 4 порц

* 1 лаймны шүүс болон үрсэн хальс (lime)
* 2 амны халбага зөгийн бал
* 2 чимх нунтаг синнамон
* хэдэн үрүүл бүхэл натмег (nutmeg)
* 2 амттаны халбага нунтаг сахар
* 200 гр fromage frais (fromage frais нэг төрлийн бяслаг), эсвэл тараг
* 2 амттаны халбага масло
* 1 ш ананас уртааш нь 2 хуваагаад нэг бүрийг 4 хувааж нийт 8 зүсэм болгоод голын хатууг авч, хальсалсан

Бэлтгэх нь:
  1. Лаймны шүүс тал үрсэн хальс 1 амны халбага зөгийн балаа синнамон натмегтэйгээ холиж нийцүүлнэ. Өөр нэг саванд чимх синнамон нунтаг сахараа fromage frais-тэйгээ холиж нийцүүлнэ.
  2. Маслоо наалддаггүй хайруулын тавганд хийн хайлуулна. Үлдсэн зөгийн балаа нэмээд ананасаа нэмээд байн байн эргүүлэн ширүүн гал дээр шаргалттал нь 8 минут шарна. Бэлтгэсэн амталсан лаймны шүүсээ нэмээд хэдэн секунд хөөсрүүлэн буцалгана.
  3. Халуунаар нь үлдсэн лаймны үрсэн хальсаа цацаад бэлтгэсэн fromage frai-тэйгээ сервислэнэ.
Эх сурвалж

No comments: