Thursday 12 July 2012

Кремтэй бэлтгэсэн бууцай (creamed spinach)

Орц:

* 900 гр бууцай, угаагаад бүдүүн ишийг авсан
* 2 амны халбага масло
* 1/2 стакан жижиглэн хэрчсэн сонгино (shallot)
* 1 амттаны халбага бяцалсан сармис
* 3/4 амттаны халбага давс
* 1/2 амттаны халбага нунтаг хар перц
* 1/4 амттаны халбага натмег (nutmeg)
* 1/2 стакан крем (heavy cream)

Бэлтгэх нь:

  1. Саванд давстай ус буцалгана. Бууцайгаа нэмээд 2 минут чанаад шүүж гаргана.
  2. Маслоо хайлуулна. Сармис, сонгиноо нэмээд сонгинийг болж тунгалаг болтол 2 орчим минут хуурна. Шүүгээд жижиглэн хэрчсэн бууцайгаа нэмээд кремээ нэмж давс перц, натмегээр амтлана. Кремийг ууршиж тал болтол нь ойролцоогоор 4 минут буцалгаад халуунаар нь таваглан сервислэнэ.

No comments: