Орц: 6-8 порц
* 3,5 стакан тарвасны шүүс
* 3/4 стакан (150 гр) сахар
Бэлтгэх нь:
- Бэлтгэсэн тарвасны шүүснээсээ 1 стаканыг сахартайгаа холиод жижгэвтэр саванд хийн сахар хайлтал халаана.
- Сахар хайлуулсан шүүсээ үлдсэн шүүстэйгээ холиж нийцүүлээд байгаа бол 5 см өндөртэй 30 см диаметртэй шилэн саванд хийн таглалгүйгээр хөлдөөгчинд байрлуулна.
- 2 орчим цагийн дараа савны ирмэгээр гранита хөлдөөд ирэхээр хөлдөөгчнөөс гаргаж ирээд 2 сэрээний тусламтайгаар ирмэгээр хөлдсөн хэсгийг бутлан голд байгаа хөлдөөгүй граниитатай нийцүүлнэ. Буцаагаад таглалгүйгээр хөлдөөгчинд байрлуулна.
- Цагийн дараа дахин гаргаж ирээд дээрх маягаар хутгаж дахин хоёр удаа нийцүүлнэ. Ингэж бэлтгэсэн гранитаг хөргөсөн аяганд хийн сервислэнэ. Илүү гарсан тохиолдолд савны амыг хүнсний скочоор скочдоод хөлдөөгчинд 7 хоног хадгална.
No comments:
Post a Comment