Sunday, 8 July 2012

Тарвастай гранита


Орц: 6-8 порц

* 3,5 стакан тарвасны шүүс
* 3/4 стакан (150 гр) сахар

Бэлтгэх нь:
  1. Бэлтгэсэн тарвасны шүүснээсээ 1 стаканыг сахартайгаа холиод жижгэвтэр саванд хийн сахар хайлтал халаана.
  2. Сахар хайлуулсан шүүсээ үлдсэн шүүстэйгээ холиж нийцүүлээд байгаа бол 5 см өндөртэй 30 см диаметртэй шилэн саванд хийн таглалгүйгээр хөлдөөгчинд байрлуулна. 
  3. 2 орчим цагийн дараа савны ирмэгээр гранита хөлдөөд ирэхээр хөлдөөгчнөөс гаргаж ирээд 2 сэрээний тусламтайгаар ирмэгээр хөлдсөн хэсгийг бутлан голд байгаа хөлдөөгүй граниитатай нийцүүлнэ. Буцаагаад таглалгүйгээр хөлдөөгчинд байрлуулна.
  4. Цагийн дараа дахин гаргаж ирээд дээрх маягаар хутгаж дахин хоёр удаа нийцүүлнэ. Ингэж бэлтгэсэн гранитаг хөргөсөн аяганд хийн сервислэнэ. Илүү гарсан тохиолдолд савны амыг хүнсний скочоор скочдоод хөлдөөгчинд 7 хоног хадгална.

No comments: