Monday, 11 June 2012

Хуурсан brussel sprout



Oрц: 2порц

* 1/2 кг давжаа байцаа (brussel sprout)
* 1 амны халбага масло
* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* 1 ш сонгино
* 3 хумс сармис
* 1 амны халбага нимбэгний шүүс
* 1 чимх нимбэгний үрсэн хальс
* далайн давс, хар перц
* Үрсэн памежан бяслаг


Бэлтгэх нь:
  1. Давжаа байцаагаа угаагаад нэг бүрийг гадуураа толбогүй болтол гадуур навчнуудаас авч бэлтгэнэ. Ингэж цэвэрлэсэний дараа давжаа байцаануудаасаа томхонуудыг хурдан болгохын тулд толгой дээр нь хутгаар гүнзгий зүсч өгнө.
  2. Малсо, чидун жимсний тосоо томхон хайруулын тавганд хийн халаана. Сонгиноо арилгаад жижиглэн хэрчиж нэмнэ. Хэсэг хуураад байцаагаа нэмнэ. Байцаагаа хутгаж тосоор бүрээд таглана. Зөөлөн гал дээр хааяа хааяа таглааг нь аван хутган 10 минут хуурна.
  3. Сармисаа давстай холин нухна. Хуурч буй байцаан дээрээ нухсан сармисаа нимбэгний шүүс болон үрсэн хальсаа нэмээд дахин 5 минут хуураад галаа унтраан таваглаад үрсэн бяслагаа тараан цацаад халуунаар нь сервислэнэ.

1 comment:

3apaa said...

Жоруудаа нийлүүлж сайхан ном болгохгүймуу? Би нэгийг авна даа, ккк...