Wednesday 21 October 2009

40 хумс сармистай тахиа


Орц:

* 1 ш (1.5-2 кг) тахиа, мөчилж бэлтгэсэн
* 2 амны халбага чидун жимсний тос
* Давс
* хар перц
* 40 ш том, арилгаагүй сармисны хумс
* 1 3/4 стакан хуурай цагаан дарс
* 4 мөчир шинэхэн ганга эсвэл 1/4 амттаны халбага хатаасан ганга (thyme)

* 2 амны халбага Cognac
* шинэхэн яншуй, чимэглэхэд

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 175 градуст халаана. Тахианыхаа хэсгүүдийн арисыг салгаж хаяна.
  2. Томхон саванд тосоо хийж халаагаад тахиануудаа нэг эгнээ өрж давс перцээр амтлаад тал бүрийг нь шаргалттал ойролцоогоор 5 нийт 10 минут хуурна.
  3. Тахиагаа савнаас нь гаргаад сармисаа зөрүүлэн нэмээд 3-5 минут хуурна. Сармисаа нэг эгнээ өрөөд тахиагаа нэмнэ. Дарс гангаа нэмээд
  4. Тахиагаа тагласан савтай нь халаасан зуухандаа хийн болтол нь ойролцоогоор 45 минут шарна.
  5. Болсон тахиагаа зуухнаас гаргаад Cognac-аа жижиг иштэй саванд хийн шүдэнз зуран галлана. Галласан Cognac-аа тахиан дээгүүрээ тараан асгаад галыг унтартал сэгсрэн холиж байгаад унтрангуур жижиглэн хэрчсэн яншуйгаа нэмээд таваглаад сервислэнэ.
эх сурвалж

No comments: