Friday 23 October 2009

Улаан лоолийн соус


Орц: (ойролцоогоор 8 стакан улаан лоолийн сүүмс)

* 3.5 кг улаан лооль
* 10 хумс сармис
* 1 стакан чидун жимсний тос
* 2 амны халбага далайн давс
* 1/4 стакан усам үзэмний цуу

Бэлтгэх нь:
  1. Улaан лоолиудынхаа доор иртэй хутгаар гүехэн хэрээс зураад буцалж буй халуун усанд хийн савны таглааг таглаад 5-6 минут буцалгана.
  2. 5 орчимминут буцалгасан улаан лоолио гарган хүйтэн усанд сойгоод халислаж бэлтгэнэ. Халислаж бэлтгэсэн улаан лоолиудыхаа ишны хэсгийг аваад роботонд хийн нухаш болгоно.
  3. Жижиглэн хэрчсэн сармисаа чидун жимсний тосондоо хийн хуураад (сармисаа их хуурах тусам соуснаас илүү хурц сармис амтагдах тул вкусандаа тааруулан тохируулах хэрэгтэй) нухаш болгосон улаан лооль, цуу, давсаа нэмж дунд зэргийн гал дээр багахан хэлтгийлсэн таглаатай 2 цаг орчим буцалгана.
  4. Бэлэн болсон улаан лоолийн соусаа хөргөөд ойрын үер хэрэглэх бол ариутгасан шилэн саванд хийн хөргөгчинд 7 хүртэл хоног хадгална.
  5. Удаан хугацаагаар хадгалахыг хүсвэл мөн ариутгасан шилэнд хийн өрөөний темпратурт, харанхуй газар эсвэл хэрэглэх хэмжээгээрээ порцлон агаар оруулдаггүй уутанд хийн (зип баг) хөлдөөгчинд хадгалж болно.

No comments: