Saturday 31 October 2009

Жажик (tzatziki)


Орц: 10-12 порц

* 2 кг тараг
* 100 мл чидун жимсний тос
* 800 гр өргөст хэмх
* 1/2 багц минт (гаа)
* 2-3 хумс сармис
* давс

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд давс, сармис, чидун жимсний тосоо нийцүүлэн хутгана.
  2. Өргөст хэмхээ угаагаад уртаашнь таллаад нимгэлэн хэрчиж бэлтгэнэ. (хүсвэл арилгаад хэрэглэж болно)
  3. Өргөст хэмх тарагны хамтаар нэмээд нийцүүлэн хутгана. Эцэст нь сайтар угаагаад, хатааж бэлтгэсэн гаанынавчнуудаа нэмээд таглан хөргөгчинд 30-60 минут амраана.
  4. Таваглаад гааны навч, чидун жимснийтосоор чимэглээд сервислэнэ.

No comments: